Szirota Ciki János a Nelson zenekar énekese és vezetője.

Valószínű csak a közelállók tudják róla, hogy fiatal korában aktívan sportolt. Sokáig súlyemelés volt a sportága majd figyelme később a keleti harcművészetek felé fordult. Manapság sem hagyott fel a testedzéssel és zenélés mellett ez is szívügye. Az elmúlt években sajnos jelentős mennyiségű volt a testsúly gyarapodása, súlya elérte a 207 Kg-ot. 2018 év elejétől nem csak fogadalomból, hanem az egészsége érdekében is sporttal és tervszerű diétával összekötött fogyásba kezdett. Sokat segít neki a Nihon tai jitsu  ősi önvédelmi sportág aktív gyakorlása, amiben Király György fekete-öves mester irányítja edzéseit. 2018 februártól – szeptemberig sikerült 60Kg-ot leadnia és elérte a 147 Kg-os testsúlyt,majd ez októberben már 140 Kg-ra csökkent!  A neheze még persze hátra van de töretlen elszántsággal halad a célja felé, amiben barátai is segítik. Márton Csaba az ismert műsorvezető és filmrendező is segíti régi barátját a fogyásban étrend, életmód és edzéstervvel is. Ennek eredménye az alábbi fotón is megmutatkozik.

 

 

 

 

Néhány videó felvétel a Ciki küzdelméről a fogyás érdekében:

 


 

Ciki nagyon szereti a természetet és ha teheti gyakran látogat az általa kedvelt erdőkbe – mezőkre és ott töltődik fel lelkileg ezzel is ellensúlyozva a mindennapok  stresszes hatását. Ezen alkalmakkor születnek többek között zenei ötletek és mint amatőr természetbúvár szívesen fotózza az állatokat és növényeket. Ezen a fotón is megnyilvánul, hogy a ‘Nelson-os marcona tengerész‘ külső érzékeny lelket  rejt. Nem csak a barátai, hanem az állatok is számíthatnak rá bármilyen helyzetben. A kis madár sem fél tőle ritka tulajdonság és ezt az állatok is megérzik, hogy ki szereti őket és ki nem.

 

 

 

Séta az erdőn

 

A  haromhatar.hu cikke

KÜLÖNÖS KALAND A NYÍRMADAI ERDŐBEN – SZIROTA CIKI MESÉLT NEKÜNK A TÖRTÉNTEKRŐLÍrta: Bodnár ZsoltKözzétéve Érdekességek

Már korábban beszámoltunk arról, hogy az örökifjú nyírmadai rocker Szirota Ciki egy kemény fogyókúrán esett át, és mint akkor elmondta, számra ez egy új életstílus.

 

A táplálkozása átalakítása mellett lépésről lépésre elkezdte a mozgást egy szakember, sensei Király György nihon tai jitsu mester felügyelete mellett. Élete részévé vált a mozgás, és talán ez, valamint a természet szeretete hozta őt az alábbi kellemetlen helyzetbe. Ciki mesélt nekünk a pénteken történt esetről:

“Új életem részeként kimentem a természetbe edzeni. Mivel Nyírmadán élek, a Patay erdő ősszel, és kora télen is csodálatos, imádok benne sétálni. Közben megihletett amit ott láttam, és készítettem néhány fotót. Nem igazán törődtem vele, hogy a környéken fakitermelés van folyamatban. Arra azonban kénytelen voltam felfigyelni, hogy kitermelésen munkálkodó egyik traktoros egy fasoron keresztül egyenesen felém tart, olyan volt mintha el akarna ütni. Bár oldalra léptem, egy gyengébb fát így is majdnem rám döntött, Istennek hála “csak” a fa vékonyabb ágai csaptak arcon.

Meg sem tudtam szólalni, kicsapta a traktorajtót, és rögtön kérdőre vont: “Te meg mit fotózgatol itt”?! Elmagyaráztam neki, hogy csak ártatlan természet fotókat készítek, de ez nem igazán hatotta meg, dohogva becsapta az MTZ ajtaját, és visszament dolgozni. 

Valójában nem tudom mi volt a baja, nem mentem be a munkaterülete, nem zavartam őket a munkában, egyszerűen élvezni akartam a madai erdő téli szépségét, és megörökíteni pár fotóban.” – mondta el a szabolcsi ősrocker.

 


 

Szirota Ciki a Nelson zenekart képviselve több megyei és országos televízióban szerepelt és adott interjút. Ezekből szeretnénk a teljesség igénye nélkül bemutatni néhányat.

 

 


 
   

Szirota Cikinek a  zenélés mellett a legfontosabb a családja. Kislányára Szirota Jenniferre nagyon büszke és énekesi pályáját segíti és mindíg figyelemmel kíséri.

Legyen itt példa erre a haromhatar.hu cikke:

Írta: Bodnár Zsolt

Közzétéve : Helyi hírek

 
 

AZ OPERAHÁZ FANTOMJA – SZIROTA JENNIFER ÉS SZIROTA CIKI DUETTJE A NELSON KÍSÉRETÉVEL

 

Újdonsággal rukkolt elő a Nelson együttes, a világ talán legismertebb duettjét adták elő Az operaház fantomja musicalből. A dalt Szirota Jennifer és édesapja Szirota Ciki énekelték fel stúdióban. A videó vasárnap került fel a legnagyobb videómegosztó portálra.

Jenni és Ciki fotó©Juhász Katalin

Az előadott dalról, és az előkészületek hátteréről a Nelson énekesét Szirota Cikit kérdeztük:

Nagyon régóta szerettem volna lányommal egy közös produkciót összehozni akár csak kedvtelésből is. Az, hogy erre a dalra esett a választás az Pongó Ottó a Nelson zenekar vezetőjének ötlete volt. Mi pedig örömmel láttunk neki a munkának, aminek az eredménye azt hiszem, ön magáért beszél – mondta el Ciki.

Mindannyian úgy gondoltuk, hogy ha már közösen dolgozunk, akkor első alkalommal egy olyan dalt énekeljük el ami nem egy hétköznapi mulandó sláger. Fantasztikus élmény volt a a lányommal egy stúdióban dolgozni, de még fantasztikusabb az eredményt hallgatni.  Egy nagy próba volt mindkettőnk részéről, hogy hogyan tudunk együtt dolgozni. Kiderült hogy egyszerűbb mint hinnénk.

A feldolgozás annyira új, hogy még nem volt lehetőségük élőben előadni. Egészen biztos ezen a nyáron ott, ahol Jennifer és a Nelson együtt lépnek fel nagyon sokszor el fogják énekelni.
Szirota Cikit a jövőbeli terveikről is megkérdeztük:

Már tudjuk, hogy ez működik, végre nekilátunk annak a dalnak ami azért régi nagy álmom. Szeretnék egy olyan közös dalt csinálni Jenniferrel, ami arról szól hogy én lassan átadom neki a stafétát. A címét elárulom: Feketéből arany.

Nelson és Szirota Jennifer Az Operaház Fantomja – 2018 március

Videó