Rólunk

A Nelson zenekar 2001-ben alakult A Pongó Ottó („admirális”) által a Kelet-Magyarországi Tyukodon alapított NELSON R. C. együttes jogutódjaként. Az ezt megelőző években a zenekar trió formációban játszott, Szirota „Ciki” János énekessel majd később Bráder István gitárossal. Filep Aurél basszusgitáros, és Bráder Benedek dobos csatlakozásával zenekarrá alakult a csapat.

Ciki, István, és Aurél előzőleg az Unicum Plus Band együttesben játszottak és több sikeres albumot készítettek el,melyen több ismert rockzenész is közreműködött (Földes László (Hobo), Somló Tamás, Takáts Tamás).
Repertoárjukat kezdetben a nyolcvanas évek népszerű külföldi és hazai rock slágerei alkották. A csapat énekese Szirota Ciki ösztönzésére később saját dalokat kezdtek írni, így elsősorban saját számaikat adják elő koncertjeiken. Zenéjük a dallamos, lendületes rockzenén alapul de több lírai hangvételű dal is gazdagítja szerzeményeik sorát. Az elmúlt évek alatt az ország majd minden térségének, számtalan településén felléptek. Gyakran koncerteznek Erdélyben és a Szlovák Felvidéki területeken. A kezdeti időszakban közös rendezvényeken mint előzenekar játszottak az EDDA, Bikini, P. Mobil, Beatrice, Republic, Hooligans, Tankcsapda, és a Boney M. együttesek koncertjein. 2018 őszén, Bráder Benedek dobos az Akela zenekar csapatába igazolt át. Ennek ellenére átmenetileg 2019 március végéig kisegítőként, még ő töltötte be a dobos posztját. Ezt követően 2019 tavaszán Bráder István gitáros is távozott a csapatból és más formációkban folytatja tovább.
A távozók helyét Péter Kristóf gitáros és Birtalan Zsolt dobos vette át. 2020 január óta a dobos szerepét Gál Balázs tölti be.

Jelenlegi felállás:

Szirota „Ciki” János – Ének    

Pongó Ottó – Billentyű          

Filep Aurél – Basszusgitár

Péter Kristóf – Gitár

Gál Balázs – Dob