Pongó Ottó

 

Pongó Ottó

Becenév:
Ottó, Admirális

Született:
1957.01.04.

Hangszer:
Billentyűsök, gitár, ének

Zenekarai:
Zephyr, Bumeráng, Cromwell, Nelson R.C., Nelson

 

Sokadik alkalommal születtem a földre. Pongó Ottó néven 1957. január negyedik napján Tyukodon láttam meg a napvilágot. A leendő feleségem és a lányaim mutatták az utat, hogy hova érkezzek.

Az én gyermekkorom a táncdalfesztiválok idejére esett. Minden elődöntő másnapján seprűvel a kezemben adtam elő a nekem legjobban tetsző dalokat. Édesapám látva elszántságomat egyszer egy nyíregyházi útjáról elektromos gitárral tért haza. Az első akkordokat gimis tesi tanárom „fenyegetésére” tanultam meg. Úgy elvarázsoltak a hangzások, hogy öt akkord után ZEPHYR néven megalakítottam első zenekaromat. El sem bírom képzelni, hogy öt akkord ismeretével hogyan tudtunk egy hat órás bált végigmuzsikálni? De akkoriban csodák közt éltünk…

Már akkor azt vallottam, hogy egy zenekar attól válik igazi bandává, ha saját dalaival tudja elvarázsolni a közönséget. Ezt nagyjából most is így gondolom.

Első igazi, ma is vállalható zenekarom a Bumeráng volt. A nyolcvanas években működtünk és szinte minden hétvégén Bált játszottunk a térségünkben. „Zenész sors” című saját dalunkkal még egy ROCKFESZTIVÁLT is megnyertünk.

Több együttesben is közreműködtem. A CROMWELL zenekarral ANGYAL címmel jelentettük meg életem első albumát. A dalokra ma is büszke vagyok.

2001-ben Török Laci kilépett a bandából így a főhős szerepét Bráder Pisti javaslatára Ciki-re bíztam!

Életem legjobb döntésének bizonyult. Nagyjából 10 évig működött a már akkor is Nelson nevet viselő Ciki-István-Ottó felállású triónk. Általában évi 25 – 30 fellépésünk volt.

2010-ben a többiek sorozatos unszolására bővítettük ki a zenekart a jelen pillanatban is működő ötfős felállásra. Rengeteg koncert van mögöttünk. A magyarországi fellépések mellett Székelyföldre és a Felvidékre is elvittük dalaink üzenetét.

2001 júliusától a mai napig a Nelson zenekar billentyűse, zeneszerzője és szövegírója vagyok. Nekem a Nelson „a zenekar” és Ciki „az énekes”.

Nős ember vagyok, Réka lányom 1995-ben, Fanni pedig 1997-ben született.

A zene átjárja az életem.


Hobbi:

A  zenekar és a családom.

Kedvenc étel:

Habart paszuly leves füstölt csülökkel.

Ital:

Házi szilvapálinka.

Sport:

Minden nap kerékpárral járok a munkahelyemre, kapálás a kertben.

Nőideál:

A feleségem.