Filep Aurél ‘Auka’

 

Filep Aurél

Becenév:
Auka, a ‘szőke Tisza ajándéka’
Született:
1984.01.04.

Hangszer:
Basszusgitár, gitár, ének

Zenekarai:
Black Boys, Paragon, Popul-Arts, Unicum plus band, Nelson

  A zene gyerekkoromtól elkísér. Édesapám hobbi gitáros volt. Gyerekként mindig mellette voltam, figyeltem, énekeltem vele. Ő kezdett el gitáron majd basszusgitáron tanítani. Mindemellett egy fél évig Béke Csaba lantművész is tanított, de a legtöbbet autodidakta módon sajátítottam el. 

Később egy báli zenekart alapítottak Black Boys néven, ahová néhány év múlva én is bekerültem basszusgitáros posztra. Ennek köszönhetően nagyon sok dalt, stílust megismertem és a hangszert biztosan tudtam kezelni.

Középiskolás koromban beajánlottak egy Nyírmadai zenekarba, ahol megismertem Szirota Ciki-t. A Paragonnal csak néhány koncertünk volt, de a rock zene megérintett. Néhány év múlva Ciki szintén egy másik zenekarba invitált, a Mátészalkai székhelyű Unicum Plus Band-be.
Ez a zenekar már minőségi változást hozott a zenei pályafutásom során. Nagyon sokat tanultam a srácoktól, hiszen mindegyikük már elismert zenésznek számított. A banda által sikerült együtt játszanom olyan zenészekkel, mint Földes László (Hobo), Somló Tamás, Takáts Tamás.

Később a főiskolán is alapítottunk egy zenekart barátokkal. Kezdetben slágereket játszottunk aztán saját dalokat írtunk és hangszereltünk. Több névváltoztatás után Popul-Arts néven sikerült néhány dalt felvennünk egy stúdióban. Sajnos ahogy az iskola véget ért, a távolság elválasztotta a bandát.

Aztán 2010 körül keresett fel Pongó Ottó, hogy a 3 fős Nelson R.C. zenekarrá akar alakulni és kellene nekik egy basszusgitáros. Így kerültem hozzájuk, és vagyok azóta velük. Nagyon sok koncert van már mögöttünk, és a mai napig is örülök, hogy közéjük tartozok.


Hobbi:

A munkám a hobbim, a hobbim a munkám.

Kedvenc étel:

Babgulyás bográcsban, mákos-tészta.

Ital:

Pálinka, melange.

Sport:

Futok a pénzem után. Bringa a fiammal, néha Jóga.

Nőideál:

Hosszú, szőke, kék szemű. A feleségem (szőke, kék szem).