Birtalan Zsolt

 

Birtalan Zsolt

Becenév:
Zsolti, Hirtelen

Született:
2000.06.19.

Hangszer:
Dobok, Gitár
Basszusgitár

Zenekarai:
Suli_Band, Moments, Gimi trio, Hírnök,
Nelson

  Kis gyermekként még nem igazán érdeklődtem a zene iránt. Akkoriban még nem tudhattam, hogy a zenével való kapcsolatom terén valamikor gyökeres változás áll majd be.

2012. szeptemberében történt találkozásom egy zenével foglalkozó úriemberrel, felcsillantott bennem egy kis reményt és valamilyen érdeklődést a zene iránt. Eleinte nem igazán érdekelt ez a dolog de egyszer egy Republic szám hallatán – az akkori lelkiállapotomhoz éppen illő volt – úgy gondoltam mindenképpen el kell játszanom ezt a zenét valamilyen hangszeren.

Ezen események hatására kezdtem el dobolni tanulni és órákra járni rendszeresen. Bevallom, eleinte nem volt könnyű és a kissé heves természetem miatt úgy éreztem nem bontakozhatom ki eléggé a tanulásban és visszafognak a haladásban.
Utólag rájöttem, hogy nagyon is jó volt így és sokat köszönhetek a zenetanulásnak, ami megfelelő önfegyelemre, kitartásra és céltudatosságra nevelt.  Már tudom, hogy jobb zenei nevelést nem is kaphattam volna és mostanság már úgy gondolom, hogy felépítettem magamban egy szilárd értékrendet ahhoz, hogy tudjam mihez kezdjek a jövőben.

Az első zenei szárnypróbálgatásaim baráti társaságokra alapult közös zenélés volt amik inkább úgymond ‘neve nincs’ zenekarok voltak. A dobon kívül , gitáron és basszus gitáron is tanultam és tudok játszani.
Időközben egyházi zenekarokban is közreműködtem ott is sok tapasztalatot szereztem.  Több zenekarban szerezhettem így gyakorlatot és fejlődhettem valamint néhány koncerten is próbára tehettem tudásomat.

A közelmúltban hozta úgy a sors és a szerencse, hogy lehetőséget kaptam a Nelson zenekartól a dobos poszton. Nagyon örülök, hogy a Nelson zenekarban játszhatok. Számomra ez a legnagyobb lépcsőfok a jelenben és hálás vagyok a csapatnak a lehetőségért.


Hobbi:

A hobbim a zene, ami manapság már szinte a munkámmá avanzsálódott az utóbbi időszakban.
Kulturális érdeklődésem kiterjed az irodalomra és a filmművészetre. Az utóbbi esetében a nem sablon filmeket kedvelem, hanem amelyek tartalmuk szerint is tanulságosak és komoly mondanivalóval rendelkeznek. Természetesen ezekben lehetnek jó krimik és akció filmek is az ízlésesség határain belül.

Kedvenc étel:

Kedvenc ételeim a magyaros ízekre alapuló fogások de kedvelem az olasz és orosz ételeket is.

Ital:

Italok közül elsősorban a kiváló és feledhetetlen minőségű hazai pálinkákat említeném meg. Sörök közül a különlegességeket és nemzetek italai közül is számon tartok néhányat.
Nem csak bulik alkalmából fogyasztok ezekből, hanem amikor lehetőség van rá újabb különlegességeket is próbálok megismerni.

Sport:

Labdarúgás

Nőideál:

Nőideálom nem elsősorban a küllemre vagy a korra fókuszál, hanem az emberi értékekre. Egyelőre egyedülálló vagyok de nyitott a párkapcsolatra.