A ZENEKAR - Nelson zenekar

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

  A ZENEKAR
A Nelson zenekar 2001-ben alakult a NELSON R. C. együttes jogutódjaként. A Nelson tagjai az ország egyetlen 'lápi metál' bandájának vallják magukat.  Zenei stílusuk az 'old school rock'.


A csapat kezdeti években trió formációban működött. Az új Nelson-hoz először Bráder István gitáros majd később Szirota "Ciki" énekes és Filep Aurél basszusgitáros is csatlakozott. Ők hárman ezt megelőzően az Unicum Plus Band együttesben játszottak. A dobos pozíciót Bráder Benedek töltötte be, a zenekar gitárosának a fia. Az öttagúra kiegészült csapat: Pongó Ottó "Admirális" (billentyűsök, zeneszerző, szövegíró), Szirota  János "Ciki" (ének), Bráder István "Süni" (gitár), Bráder Benedek "Benji"(dob), és Filep Aurél "Auka" (basszusgitár).  2018-ban a zenekarvezető szerepét Szirota Ciki vette át.

nelson zenekar_&_hms_victoryA repertoár kezdetben a nyolcvanas évek népszerű külföldi és hazai rock slágereiből álltak. A banda felemelkedése akkor kezdődött, amikor egy sorsdöntő pillanatban a csapat énekese Szirota "Ciki" vette át a 'főhős' szerepét a színpadon! Különleges megjelenése, sajátos humora mindenkit azonnal rabul ejtett. Az ő biztatására később saját dalokat kezdtek írni és elsősorban ezeket adják elő koncertjeiken. Zenéjük a dallamos, lendületes rockzenére épül de több lírai hangvételű dal is gazdagítja szerzeményeik sorát.

Legnagyobb örömükre a közönség elfogadta és megszerette a dalaikat. Az elmúlt években az ország sok-sok településére eljutottak, sőt Romániába, Szlovákiába is elvihették nótáik üzenetét. Koncertjeinken a saját számaik mellett a közönség nagy örömére 1-2 igazi ROCK KLASSZIKUS is felcsendül. Évek alatt több közös rendezvényeken játszottak az EDDA, Bikini, P. Mobil, Beatrice, Republic, Hooligans, Tankcsapda, és a Boney M. együttesek koncertjein.
Az előző években elkészült felvételek után terveik között szerepel újabb album elkészítése. Az eltelt időkben meghívott vendégként szerepeltek több vidéki és országos televízióban.
2019 tavaszán egy hosszú fejezet lezárult, egy új pedig elkezdődött. A Nelson két új taggal (Péter Kristóf: Gitár, Birtalan Zsolt: Dob) folytatta munkáját. ("Ami létezik, az változik /Ciki") Bráder Benedek az Akela zenekart, Bráder István pedig a Szirota Jennifer és Zenekara, valamint a Ciki és bandája nevű formációkat erősítik. 2020 év januárban Birtalan Zsolt dobos is távozott a zenekarból.  2020 tavaszától a dobos posztot Gál Balázs tölti be. 

G. A.

TAGOK

____________________VOLT TAGOK


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz